torsdag den 14. februar 2013

Anmeldt!

Min anden roman, Lille dansk samtidsroman, som udkommer i dag, er allerede blevet anmeldt i flere dagblade:

"Forfatteren har leveret en fint underspillet roman, hvis personer gør læseren nysgerrig, fordi han netop kun løfter låget på klem i sin karakteristik af dem; han er en af disse kloge forfattere, der ved, at han intet ved."

"Der er ingen tvivl om, at Peter H. Olesens mænd har det slemt med sig selv og deres liv. De beskrives med mild ironisk distance og helt uden klynk. Tværtimod fanger forfatteren deres følelse af at være tabere i et usentimentalt sprog, mundret og enkelt.
Med titlens spil på litterære forventninger får han allerede fra start læserens opmærksomhed, og herefter åbnes der for en lille flig af samtiden: mænds problemer med selvfølelse og retning i livet. Underspillet og uprætentiøst giver han måske alligevel et bud på noget tidstypisk"


"Olesens modvilje mod plot og »den store danske samtidsroman« er jo fin nok, hvis han havde noget at sætte i dets sted. Andet end uvilje. Det har han desværre ikke rigtig – sådan som han havde det i den gode romandebut »Korrekturlæseren« – og »Lille dansk samtidsroman« lever således primært i kraft af beskrivelserne af venskabet ude i randområdet. Det er lige lidt nok. For så fin en forfatter."

Jeppe Krogsgaard Christensen, Berlingske

"Peter H. Olesen får utroligt lidt ud af sin meget lille historie om de to forvoksede teenagere Jakob og Niels. Det til trods for, at sproget har en forfriskende prunkløs tone og er renset for metaforik. Så meget desto mere mærkværdigt er det, at romanen har en sært sentimental klang, som formentlig skyldes en uklædelig mangel på distance fra forfatteren, der simpelthen synes at være for tæt på sit stof."
Katrine Sommer Boysen, Jyllandsposten

Ingen kommentarer:

Send en kommentar