lørdag den 5. maj 2012

Meget er jeg i tidens løb og oftest med rette blevet beskyldt for, skam også pæne ting, men jeg er nu aldrig, og igen med rette, blevet kaldt et livstykke. Og hvad er et livstykke egentligt? Et stort, umiddelbart, livsglædeudstrålende og meget larmende væsen? Jeg tænker på Cleo, bakkesangerinden. Husker I hende? Findes livsstykker længere eller var de en konstruktion, som hørte deres tid - en anden tid - til? Og hvad skal vi stille op med dem, hvis de igen dukker op?

2 kommentarer:

  1. Tak for dette indspark i en overophedet diskussion, som efterhånden har raset længe inde i mit stakkels hoved. Hvad er et livsstykke?! Puk Elgårds "Ellen" er et, og måske er det netop den bedste definition. Jeg ville nok ikke kalde dig et livsstykke, Peter H. Olesen, men tusind tak alligevel for koncerten/oplæsningen i Viborg for et par uger siden. Det var rart at møde dig in person efter de mange timer udad højtaleren.

    SvarSlet
  2. Forsvandt livstykkerne ikke sammen med livskunstnerne? I dag kaldes de vist bare bistandsklienter, førtidspensionister eller langtidsledige.

    SvarSlet