onsdag den 4. december 2013

Fut!


De efterladte på Danmarks Jernbanemuseum
torsdag d. 12. december kl. 19.30
 
Til koncerterne dæmpes lyset, så kun silhuetterne af Danmarks Jernbanemuseums mange dampkæmper og diesellokomotiver anes. De store maskiner tager et skridt tilbage fra rampelyset og lader musikken spille henover de store kedler, de glatte stålplader og de rød-hvide skorstensbånd. Jernbanemuseet har givet kunstnerne en udfordring, som går ud på, at de skal forholde sig til rejser og tog – gerne i sammenhæng med deres eget sangkatalog. Hvordan de griber opgaven an, ved kun kunstnerne, men Danmarks Jernbanemuseum har sat scenen.
Jernbanemuseets lokomotiver og vogne har gennem tiden været en central del af mange menneskers rejser. Togenes lyde, de rytmiske bevægelser over skinnerne og motorens puls har været en del af rejsen. Lyde der også skaber associationer til den moderne rytmiske musik. Jernbaner, tog, banegårde og rejser er da også et yndet emne i den rytmiske musiks sangtekster. Med jernbaneKULTUR forener Danmarks Jernbanemuseum toget, rejsen og musikken ved foreløbigt tre arrangementer.
JernbaneKULTUR er et nyt tiltag på Danmarks Jernbanemuseum, hvor ønsket er at skabe opmærksomhed om jernbaner og rejser som kulturfænomen. De fleste mennesker har stærke personlige oplevelser forbundet med det at rejse, med både afsked og gensyn på banegårde og med toget som rejseform. JernbaneKULTUR byder indenfor til aftener med fokus på rejser, tog og udsædvanlige oplevelser.
 
Tilmelding på jbmuseum@dsb.dk
eller på tlf. 66 13 66 30
Pris: 200 kr.
Pris for medlemmer: 175 kr

Ingen kommentarer:

Send en kommentar