mandag den 24. februar 2014

Comeback anmeldt

Under overskriften Ordleg til inderlommen skriver Mogens G. Madsen i Vejle Amts Folkeblad, Fredericia Dagblad og Horsens Folkeblad bl.a.: "... Peter H. Olesen, der også bærer rundt på en lang karriere indenfor musikken, leger med hverdagsbegreberne legende let og begavet. Det er fingernem ordleg, der er spundet over emner, som vi alle kan genkende ... Olesen har altid haft det
let med tungsind og tungt med letsind. Men der er nu også meget livsglæde at hente i bogens vers, som mere bæres oppe af den erfaring med livet, der nu engang følger med 51 år." 

(5 ud af 6 stjerner)

Under overskriften PHOesi skriver Lars Bukdahl i Weekendavisen bl.a.: "... Peter H. Olesen har pludselig 10 års jubilæum som bogpublicerende poet, 6 bind siden 2004 inklusive den spritnye samling med den smågeniale titel Hver dag er et comeback. Det kan man da vist godt kalde et lyrisk forfatterskab (to pænt poetiske romaner er det også blevet til), et insisterende utidigt og ambitiøst beskedent (ikke det samme som beskedent ambitiøst) og hårdkogt koket (slet ikke det samme som koket hårdkogt) og sirligt enkelt forfatterskab."

I Flensborg Avis skriver Ole Møller fra Dagbladenes Bureau bl.a.: "... Der er noget næsten undseligt over den digtsamling af Peter H. Olesen, som netop er udkommet. En lille tynd sag er " Hver dag er et comeback", som titlen lyder. Fordelen er, at formatet passer til en inderlomme, så lyriksulten vil kunne stilles hvor som helst og når som helst. Man må sige, at digtene passer til det klejne format.Der er tale om, hvad man kunne kalde lyriske bagateller.Strøtanker om før og nu, ofte ultrakorte som det digt, bogens titel er hentet fra " Hver dag er et comeback // Døden en debut." ... Der er en god del humor i Olesens små digte. Noget af det mere tungtvejende finder man i et par digte om faderens død ... Der meget lidt patos i Peter H. Olesens digte, der skrues ned for blusset, og det forringer ikke virkningen af hans bagateller."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar