fredag den 4. oktober 2013

Berlingske giver 5 ud af 6 stjerner

- og Jeppe Krogsgaard Christensen skriver bl.a.:

»Klog af skade/Øm af år/Hvor lang tid har jeg tilbage?/Fuld af tomhed/Overflod og ebbe/Hvad har jeg at gøre godt med?«
Med disse linjer åbner De Efterladte deres andet album. Duoen består af multiinstrumentalist og komponist Michael Lund og sanger og tekstforfatter Peter H. Olesen. Sidstnævnte har både gjort sig positivt bemærket som digter, romanforfatter og i hedengangne Olesen-Olesen, hvis album huser nogle af de bedste vers i dansk rockhistorie: Nøgterne, præcise, stramt økonomiserende og på et niveau, de fleste danske sangskrivere aldrig kommer i nærheden af.
På De Efterladtes andet udspil, »Alvorsord og etagevask«, er det da også Peter H. Olesens ord, der er omdrejningspunktet og som vanligt præget af konkreter, tanker om ord, poetisk omgang med faste vendinger og en vis portion tungsind ...

 Lige så enkle og alligevel facetterede som Peter H. Olesens vers og stemme er, ja, lige så klare og nuancerede er Michael Lunds guitarlinjer. Han spiller kun akkurat de blues- vise- og folkfarvede toner, der skal til for at bære melodierne, og gør det med stor sans for underspillet poesi og drama.
Det er i det hele taget ikke et album, der råber. Det taler i stedet stilfærdigt og har tillid til sin egen styrke og substans. Med rette. »Alvorsord og etagevask« er, sagt med meget færre ord, årets hidtil bedste dansksprogede udspil.

Berlingske 4. oktober 2013

Ingen kommentarer:

Send en kommentar