torsdag den 13. marts 2014

Kom nu, biblioteker, køb!

Lektørudtalelse (14/11) 5 093 369 5 (V)
Olesen, Peter H.: : Hver dag er et comeback : digte / forfatter: Peter H. Olesen.
- Byen. - 45 sider

Anvendelse/målgruppe/niveau
Til kendere af Peter H. Olesen, bl.a. gennem dennes tekstunivers i musikerduoen Olesen-Olesen og bandet De Efterladte. Kan anbefales til læsere af enkel moderne lyrik om eksistentielle emner og som ikke kræver særlige analytiske forkundskaber i forhold til digt-genren.

Beskrivelse
Peter H. Olesen (f.1962) er især kendt for sin rolle som sanger og tekstforfatter i Olesen-Olesen og De Efterladte og ligeledes med gennembruds romanen, den anmelderroste Lille dansk samtidsroman, 2013. Peter H. Olesen har desuden
udgivet flere digtsamlinger, ofte med finurlige titler, som senest Jeg er blevet lokal, fra 2012 og er efterhånden, hvad man karakteriserer, som en ganske produktiv forfatter. Nærværende digtsamling Hver dag er et comeback følger tråden fra tidligere digtsamlinger med originale titler, eksistentielle emner, herunder døden og et mundret poetisk dansk tekstunivers. De oftest titelløse digte er skrevet i noget, der ligner hverdags dansk med et twist af poetisk underfundighed og hvad man genremæssigt kalder knækprosa eller prosalyrik. Digtene er sprogligt let tilgængelige for mange ikke-vante lyriklæsere.

Sammenligning
Jeg kommer til at tænke på Dan Turèlls enkle poetiske og flertydige digte om hverdagen, også hvad form og stilen angår.

Samlet konklusion
Meget fin og inspirerende læseoplevelse med Peter H. Olesens digte, som både rummer det absurd-humoristiske og underfundigt poetiske.

Henrik H Pedersen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar