lørdag den 17. januar 2009

Tove og Peter


Da jeg boede lige i nærheden i 1980'erne hedder arkaden Vestergågade, nu er den bygget om og har fået navnet Toves Galleri. Tove efter Tove Ditlevsen, som jo voksede op i nærheden, i en baggård i Hedebygade. Om hun nogensinde ville kunne tænkes at komme et sted som Toves Galleri, ved jeg ikke, men jeg har i hvert fald sagt ja tak til at komme der nu på torsdag d. 22. januar kl. 15, nærmere bestemt i Løve's Bogcafé. Her vil jeg læse op af "Korrekturlæseren" samt spille en håndfuld sange. Det er gratis.

Løve's BogCafé. Toves Galleri. Vesterbrogade 97b / Matthæusgade 46. Kbh. V

7 kommentarer:

 1. Gode gamle Hedebygade.
  Tilbage i de glade (?) firsere havde jeg min daglige gang i Hedebygade... på vej til Tøndergade. Dag ud.. dag ind. År efter år. Ofte med Ditlevsen et sted i bevidstheden nå jeg gik gennem Hedebygade.
  Lidt, men ikke så meget, senere frekventerede min fætter fra Snoghøj (..fastlandet..) Amerikavej lige for enden af Tøndergade. Der var en "seriøs" bar. "Amerika Bar", så vidt jeg husker. Nå.. jeg havde aldrig selv mod nok til at gå på "Amerika Bar" - jeg gik ned i den pænere del overfor Sorte Hest (når der ikke var politi og "fyrværkeri" i gaden). Husker ikke navnet på baren .. sikkert noget med "Sorte Hest".

  Sig ikke at det er spild af tid at læse blogs! En lille tidsrejse for mig - tak Peter.

  SvarSlet
 2. Jeg kom både på Amerika Bar og Sorte Hest i firserne. Billedkunstnerne Lars Ravn, Knud Odde, Phillip Jønsson m.fl.havde atelier på første sal i en baggård på Amerikavej og efter endt gerning endte de ofte på en af de bemeldte barer - og jeg gik indimellem med.
  Ingen af stederne findes iøvrigt længere.

  SvarSlet
 3. I Tøndergade havde vi iøvrigt øvelokale en kort overgang i slutningen af firserne og i samme gade boede digteren og dengang også bassisten Bo hr. Hansen.
  Akke ja.

  SvarSlet
 4. Glem ikke Figaro. Gode gamle Figaro. På hjørnet af Sundevedsgade og Enghavevej. Der var øllerne kolde

  SvarSlet
 5. Figaro, var det ikke den runde hjørnebygning? Husker det godt.

  SvarSlet
 6. Jo, hjørnebygningen. Høegs i dag.

  Angående Café Amerika, så kom jeg engang forbi udenfor en søndag formiddag, mens tre piger var ved at slå en fjerde til lirekassedrejer. Ubehagelig oplevelse, men jeg skulle ikke havde noget klinket. De kunne deres kram.

  SvarSlet
 7. Åh ja, Tøndergade. Min opgang var faktisk engang i Eleva2ren som eksempel på hvor usselt man kunne bo i Dk. Oplevede det sgu ikke helt på den måde, overhovedet ikke faktisk. Der var da varme i lejligheden og toilet.

  Men anbefaling: Erindringsbøgerne "Barndom" og "Ungdom" af Tove Ditlevsen, skrevet omkring 1966-67. Meget bedre end "Barndommens gade". Hendes opvækst lige ud af posen, og gode skildringer af livet og gaderne og menneskene omkring Hedebygade, Istedgade og Enghave Plads. Og så vidt jeg husker også det runde hjørne, som ikke hed Figaro dengang.

  SvarSlet